Για τη θλίψη που ένιωσε όταν είδα μπροστά από το αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της Αθήνας ένα εγκαταλελειμμένο μωρό περίπου ενός έτους μίλησε η γυναίκα η οποία το βρήκε. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε έαν ήταν πιο νέα θα ήθελε να μπορούσε να το υιοθετήσει.

Η γυναίκα η οποία εντόπισε το κοριτσάκι το πρωί της Κυριακής (28/11) υπογράμμισε μιλώντας στο Open ενημέρωσε άμεσα τον φύλακα του μουσείου και αυτός στη συνέχεια απευθύνθηκε στην αστυνομία και το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παίδων».

«Το βρήκα στον κήπο γιατί στις 9:00. Είναι χρονιάρικο, μελαχρινούλι και καθόλου φοβισμένο» είπε μιλώντας στο Open και εξήγησε πως δεν υπήρχαν πολλά άτομα εκεί όταν είδε το μωρό.

«Αν δεν έβρισκα εγώ το παιδί θα μπορούσε να το είχε βρει κάποιος κακός άνθρωπος»

«Είπα να ήμουν 50 ετών να το υιοθετήσω, αυτό σκέφτηκα όταν το είδα. Γλυκύτατο πλασματάκι, χρονιάτικο και όχι δύο ετών όπως είπαν. Αν δεν έβρισκα εγώ το παιδί θα μπορούσε να το είχε βρει κάποιος κακός άνθρωπος και τώρα θα ήταν στο Amber Alert» δήλωσε.

«Ήταν πολύ φυσιολογικό παιδάκι, περιποιημένο και καθαρό», σημείωσε η γυναίκα που το βρήκε και τόνισε πως στο καρότσι του παιδιού είχαν βάλει μια καθαρή αλλαξιά ρούχων σε μία σακούλα και δύο σοκοφρέτες.

Το πρωί της Δευτέρας δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο δείχνει τη στιγμή που ένας άνδρας αφήνει το καρότσι με το κοριτσάκι έξω από το αρχαιολογικό μουσείο.