Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από πρωί της Παρασκευής την Ηλεία, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις να έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια και σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. Μάλιστα εκκενώθηκαν προληπτικά νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός στην Βαρδά, ενώ πλημμύρισε και το νοσοκομείο της Κρέστενας.

Του ανταποκριτή μας από το Patrisnews.com στην Ηλεία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί και στην Βάρδα, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική κυρίως στις περιοχές Γαστούνη και Βαρθολομιο, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα του Δήμου για να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Απεγκλωβίστηκαν μαθητές από το Δημοτικό Βαρθολομιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επέμβαση της πυροσβεστικής στο Δημοτικό σχολείο Βαρθολομιού, ενώ πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός των μαθητών. Σταδιακά με τρακτέρ και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού μετέφεραν τα παιδιά, καθώς οι γύρω δρόμοι είχαν πλημμυρίσει και οι γονείς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Κλειστή η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών – Πλημμύρισε το νοσοκομείο στην Κρέστενα

Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών στο ύψος της περιοχής Αρετή, καθώς έχει πλημμυρίσει τμήμα της Εθνικής Οδού.


Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει και την περιοχή της Κρέστενας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νεροποντή πλημμύρισαν χώροι του ισογείου στο νοσοκομείο την πόλης.

Δείτε φωτογραφίες από τις πλημμύρες: