Σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά διευθυντή σχολείου στον Άλιμο προχώρησε ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Κονδύλης. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο εν λόγω εκπαιδευτικός κρατούσε κλειστή τη θέρμανση και άφηνε τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο καθώς θεωρούσε «προσβλητικό» το να γυρίσει τον διακόπτη.

Ο δήμαρχος του Αλίμου μόλις ενημερώθηκε για το συμβαίνει στην εν λόγω σχολική μονάδα μετέβη ο ίδιος εκεί και άνοιξε τον διακόπτη.

Σε βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ανδρέας Κονδύλης είπε αναφερόμενος στον διευθυντή του σχολείου «κρατούσε κλειστή τη θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται».

«Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με τη θέρμανση του σχολείου. Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα» είπε.

«Ο δήμος παρενέβη, άναψε τη θέρμανση και το σχολείο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια “υποτιμητικά” για το κύρος του ζητήματα».

«Η υπουργός Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της»

Κλείνοντας ο κ.Κονδύλης ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα και καλεί την υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί «η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΟΕδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την…

Posted by Ανδρέας Κονδύλης on Wednesday, November 24, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.