Την ίδρυση ευρωπαϊκού γραφείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε από τη Σάμο η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.

Στόχος είναι η Περιφέρεια να βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων και να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελός της, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως δήλωσε η κ. Καλογήρου, «η εξωστρέφεια αποτελεί τη μοναδική ίσως απάντηση στην κρίση και η άμεση πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων είναι μονόδρομος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αναζητά εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για να ξεφύγει από τον οικονομικό στραγγαλισμό που υφίσταται σε εθνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι ένας: Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας».

Επίσης, η κ. Καλογήρου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της περιφέρειας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες, από τις 5 ως τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο της Συνόδου Επιχειρηματικότητας. Μία εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία από το Αμερικανοευρωπαϊκό Επιμελητήριο, ενώ η τρίτη από την περιφέρεια Β. Αιγαίου με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα μηχανή ανάπτυξης της Περιφέρειας».