Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός είναι απαραίτητος για τις επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, αλλά και να είναι ανταγωνιστικές στη σημερινή αγορά. Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις της χώρας, η Mastercard ανακοίνωσε στην αρχή του έτους μια σειρά από πρωτοβουλίες που εντάσσονται στη συνεχή δέσμευση της εταιρείας να στέκεται δίπλα σε αυτές τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε η πλατφόρμα Digital Doors. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε επαφή τους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εταιρείες που μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, προσφέροντας λύσεις και υπηρεσίες για να βελτιώσουν την καθημερινή τους λειτουργία και να αναπτύξουν τη διαδικτυακή τους παρουσία. 

Μέσα από όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, θα μειώσουν το κόστος, θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, θα βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και, τελικά, θα αυξήσουν τα κέρδη τους. 

Ψηφιακά εργαλεία, εκπαίδευση και κυβερνοασφάλεια

Μαζί με κορυφαίους συνεργάτες που έχει εξασφαλίσει η Mastercard μέσω της πλατφόρμας Digital Doors και που εμπλουτίζονται συνεχώς (χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις εταιρείες Vodafone, Avis, Watt & Volt, Shopie, MSPS, Retargeting και Susurrus),  οι μικρές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν και να φτάσουν στην κορυφή. Πρόσφατα, η Mastercard ανακοίνωσε τη διεύρυνση του πλέγματος των συνεργασιών της, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, σε διάφορους τομείς.

  • Στον τομέα των μεταφορών, η Mastercard έχει εξασφαλίσει έκπτωση στην ενοικίαση επαγγελματικού αυτοκινήτου ή van μέσω της Avis, 
  • Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, υπάρχει η δυνατότητα παροχής Internet 100 Mbps και εξοπλισμού πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε προνομιακή τιμή για δύο χρόνια από τη Vodafone, 
  • Στον ενεργειακό τομέα, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν να έχουν έκπτωση σε χρεώσεις ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω της Watt & Wolt.

Επιπρόσθετα, μέσω της πλατφόρμας Digital Doors, οι επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κάποιο από τα προγράμματα κατάρτισης στις ψηφιακές τεχνολογίες. Πρόκειται για ηλεκτρονικά μαθήματα διάρκειας 12 ωρών το καθένα. Τα μαθήματα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Mastercard και καλύπτουν τις παρακάτω ενότητες:

  • Ψηφιακές συναλλαγές – Ηλεκτρονικές πληρωμές
  • Ψηφιακό Μάρκετινγκ με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Βασικές αρχές επικοινωνίας στην εξυπηρέτηση πελατών

Τέλος, το προσεχές χρονικό διάστημα, η Mastercard θα εντάξει και θα προσφέρει δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας Digital Doors την υπηρεσία Cyber Quant. Μέσα από το Cyber Quant, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν εύκολα και γρήγορα, να αξιολογήσουν το επίπεδο που η επιχείρησή τους είναι προστατευμένη απέναντι στις τρέχουσες κυβερνοαπειλές και να λάβουν άμεσα, στοχευμένες προτάσεις που θα τους βοηθήσουν να προστατεύσουν την επιχείρηση τους.

Κάντε τις αγορές σας, ενισχύοντας τις μικρές επιχειρήσεις

Η στρατηγική της Mastercard να ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, περιλαμβάνει και δράσεις που απευθύνονται στους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, νωρίτερα φέτος, η εταιρεία είχε ανακοινώσει μία πρωτότυπη και εξαιρετικά χρήσιμη ενέργεια, βάσει της οποίας οι καταναλωτές έπρεπε να «προωθήσουν» την αγαπημένη τους τοπική επιχείρηση στα κοινωνικά δίκτυα. Ήδη οι τρεις επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν στις προτιμήσεις των καταναλωτών, βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τη Mastercard, ώστε να λάβουν τις υπηρεσίες και τις λύσεις που θα τις βοηθήσουν να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Τέλος, αυτή την περίοδο η Mastercard προσφέρει στους κατόχους καρτών Mastercard® τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από 500 προπληρωμένες κάρτες, αξίας 50€ με κάθε ανέπαφη συναλλαγή (με κάρτα ή mobile συσκευή) που θα πραγματοποιούν για αγορές από τοπικά καταστήματα της επιλογής τους από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου.