Τον περασμένο Ιούλιο, η Γκέλυ Μαυροπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην πλατεία Αμερικής. Με εντολή εισαγγελέα, η σορός της Γκέλυς Μαυροπούλου αποτεφρώθηκε στην Ριτσώνα και τις όλες διαδικασίες ανέλαβε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς η ηθοποιός δεν είχε συγγενείς.

Το πρωί της Πέμπτης, η τέφρα της Γκέλυς Μαυροπούλου μεταφέρθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών από τον Σπύρο Μπιμπίλα και την Άννα Φόνσου όπου και τοποθετήθηκε στο Μαυσωλείο των Ηθοποιών.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Άννα Φόνσου, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για την επιθυμία της Γκέλυς Μαυροπούλου να αποτεφρωθεί. «Η Γκέλυ έφυγε από τη ζωή μόνη της, δεν είχε κανένα συγγενή. Οπότε εμείς αναλάβαμε αυτό το δύσκολο έργο. Βάσει της επιθυμίας της ήθελε να αποτεφρωθεί. Αλλά δεν γνωρίζαμε τι θα κάναμε την τέφρα. Όλους αυτούς τους μήνες την κρατούσα στο σπίτι μου με σεβασμό και ιερή συγκίνηση. Πήραμε από το Δήμο την άδεια για να γίνει η διαδικασία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.