Το sandwich θεωρείται ένα από τα διασημότερα snacks στην παγκόσμια γαστριμαργική σκηνή. Το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης, το ορίζει ως «φαγητό που αποτελείται από δύο κομμάτια ψωμί με γέμιση μεταξύ τους, που τρώγεται σαν ένα ελαφρύ γεύμα», ενώ η ιστορία του ξεκινά από τη νοτιοανατολική Αγγλία, στα τέλη του 1700.

Οι ιστορικοί διατυπώνουν επιφυλάξεις για την προέλευσή του και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι είναι παλαιότερο του 18ου αιώνα, ωστόσο η επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει πως πρόκειται για εφεύρεση του John Montagu, Κόμη της πόλης Σάντουιτς, ο οποίος μη θέλοντας να λερώσει τα χέρια του, έδωσε εντολή στον υπηρέτη του να βάλει ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί. Από τότε, η φήμη του πρωτότυπου -για τα δεδομένα της εποχής- γεύματος, εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρο τον κόσμο, με ποικίλες εκδοχές ανά χώρα.

Στην Ελλάδα, το πιο αγαπημένο sandwich μπορεί να το βρει κανείς στα everest. Το πρώτο κατάστημα ανοίγει τις πόρτες του το 1965 στο Κολωνάκι, στην οδό Τσακάλωφ και γρήγορα γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας στην πόλη.

Σήμερα, τα καταστήματα everest αποτελούν διαχρονικό σημείο συνάντησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κορυφαία επιλογή όλων όσων επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους «zesto» μέσα από δεκάδες προτάσεις γεύσεων που συνθέτουν τους πιο νόστιμους και χορταστικούς συνδυασμούς!

Η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ψωμιών, κατάλληλη για κάθε διάθεση και διατροφική προτίμηση, δίνει σε όλους την ευκαιρία να συνδυάσουν αγαπημένες γεύσεις σε αλλαντικά, τυριά και λαχανικά, συνθέτοντας το πιο νόστιμο και χορταστικό zesto sandwich! Με έμφαση στην ποικιλία, οι προτάσεις του zesto έχουν εμπλουτιστεί με νέα, πρωτότυπα συστατικά που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του sandwich.

Ανακαλύψτε κι εσείς τις πιο απολαυστικές προτάσεις στα ανανεωμένα καταστήματα everest και δημιουργήστε το δικό σας zesto sandwich, για κάθε στιγμή της ημέρας, στις πιο προσιτές τιμές!