Στα 5,12 μέτρα έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Έβρου -με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα- με αποτέλεσμα οι Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, υπό το φόβο πλημμυρών.

Η βουλγαρική πλευρά έκανε γνωστό, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού Έβρου μεγάλες ποσότητες νερού, ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού. Εμείς παρατηρούμε την όλη εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ώστε ν’ αποτρέψουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο» είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς επανέλαβε ότι η ανησυχία των Αρχών ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα αναχώματα.

«Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων εβδομάδων», εξήγησε, «είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά αναχώματα, η αποκατάσταση των οποίων, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατη μέσα στον χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιες εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι, οπότε παραμένουμε σε επιφυλακή».

(φωτογραφία αρχείου)