Στη σωστή κατεύθυνση κρίνει ότι βρίσκονται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αλλά είναι «λίγα και ατελή» όπως λέει, προσθέτοντας πως δεν τα θεωρεί ικανά να αντιστρέψουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1, χρειάζονται έλεγχοι και στις εκκλησίες οι οποίες εξαιρέθηκαν, αλλά και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ανέφερε σαν παράδειγμα την εστίαση, όπου ένας πελάτης για να μπει σε ένα κατάστημα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, αλλά ο υπάλληλος που θα τον σερβίρει και ο αστυνομικός που θα κάνει τον έλεγχο, μπορεί να είναι ανεμβολίαστοι.

Κορονοϊός – Γώγος: Και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, ξεκαθάρισε πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, αλλά με σαφώς πολύ μικρότερες πιθανότητες από ό,τι οι ανεμβολίαστοι.

Συμπλήρωσε δε πως όσο περνάει ο καιρός, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξασθενεί και γι΄ αυτό συστήνεται η χορήγηση και τρίτης δόσης έξι μήνες μετά τη δεύτερη, προσθέτοντας πως η εξασθένηση του εμβολίου δεν είναι ίδια για όλους και εξαρτάται από το ανοσολογικό σύστημα του κάθε εμβολιασμένου.