Συνεδριάζει από τις 13:00 η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να επιδώσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση σε μια δύσκολη μέρα που τα κρούσματα κορονοϊού θα «πετάξουν» πάνω από τα 6.000 και θα αποτελούν νέο «μαύρο» ρεκόρ για τη χώρα.

Τα μέτρα θα ανακοινώσει στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast το lockdown δεν είναι στο κάδρο.

Οι ειδικοί εισηγούνται πιο αυστηρούς ελέγχους στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης. Θα αυξηθούν επίσης τα rapid test στους ανεμβολίαστους ακόμα και αν σκοπεύουν να επισκεφθούν τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία.

Εμβολιαστικό κέντρο

Για τους ανεμβολίαστους η εισήγηση είναι να γίνει πιο έντονη καμπάνια για να πειστούν όσοι φοβούνται το «τσίμπημα» και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Όσο για το θέμα του ωραρίου δεν έχουν καταλήξει ακόμα, ενώ τέλος, οι μάσκες φαίνεται να επιστρέφουν στους κλειστούς χώρους.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί είναι:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.
  • Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
  • Αυστηρή χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου το επιβάλλουν οι συνθήκες. Έτσι πλέον ουσιαστικά οι πολίτες θα πρέπει να φορούν παντού μάσκα, εκτός κι αν περπατούν κάπου χωρίς κόσμο ή φυσικά αθλούνται.
  • Ενισχύονται οι περιορισμοί σε ανοιχτούς χώρους, όπως εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.