Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε η Δώρα Αναγνωστοπούλου και μίλησε για την σημερινή πρεμιέρα της εκπομπής MEGA Stories. «Θέλουμε να αναδείξουμε τις ιστορίες ανθρώπων που είναι κάτω από τα φώτα, που δεν φωνάζουν αλλά αξίζει να ακουστούν» ανέφερε η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η πρώτη εκπομπή αφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι στην Βόρεια Εύβοια. «Είναι πολύ θλιβερό το τοπίο πια. Βλέπεις καμένα μέχρι τη θάλασσα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αρχίσουν από την αρχή. Είναι άνθρωποι που δεν είχαν ευκολίες τη ζωή τους, που πάλεψαν για ένα σπίτι. Με συγκλόνισε η στάχτη και η δύναμη των ανθρώπων που σου λένε «είχαμε στρώσει το τραπέζι για τα παιδιά, τώρα θα το στρώσουν αυτοί για εμάς» τόνισε η ίδια.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στην πιο συγκλονιστική στιγμή που έζησε στην δουλειά της. «Θέματα θλιβερά, δυσάρεστα ή συγκλονιστικά υπάρχουν καθημερινά. Το θέμα είναι πώς το βλέπεις εσύ. Έχεις τη δυνατότητα σε ένα δελτίο να προετοιμάσεις τον εαυτό σου. Δεν την έχει όμως σε ένα έκτακτο γεγονός. Όταν σε πιάνει εξαπίνης στον αέρα. Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, στο Μπατακλάν. Τότε που ξαφνικά υπήρχαν παντού χτυπήματα, τρομοκράτες, νεκροί. Ήμουν στον αέρα 6 ώρες εκείνο το βράδυ. Ένιωθες ότι αν αυτό γίνεται μέσα στο Παρίσι, μπορεί να γίνει οπουδήποτε».

«Την περίοδο που τελείωνε το Λύκειο η δημοσιογραφία ήταν πολύ στα πάνω της. Ήταν ένα επάγγελμα πολύ γοητευτικό τότε. Το ήθελα. Είχα ζητήσει δώρο μια γραφομηχανή, μου άρεσε πολύ το γράψιμο. Έζησα πέντε χρόνια στην Ιταλία, σπούδασα εκεί. Είχα περιπέτεια υγείας του μπαμπά και γύρισα πίσω, αλλά θα έμενε ακόμα δύο τρία χρόνια. Ένιωσα ότι δεν είχε κλείσει ο κύκλος όταν έφυγα» ανέφερε η δημοσιογράφος, ενώ απάντησε και στο ενδεχόμενο να κάνει ψυχαγωγική εκπομπή:

«Είχα κάνει κατά κάποιο τρόπο ψυχαγωγία όταν ήμουν στην ΕΡΤ. Δεν ξέρω αν θα έκανα αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή. Έχουμε φτάσει σε μια ηλικία και έχουμε μια εμπειρία που σταθμίζεις πια κάθε πρόταση. Εξαρτάται από την πρόταση και τους συνεργάτες. Αγαπάω την ενημέρωση όμως πολύ. Στο MEGA STORIES θέλουμε να είναι θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους και έχουν στο επίκεντρο ανθρώπους. Θέλουμε να απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που εμένα μου λείπουν από την τηλεόραση».

«Έχω δεχτεί σεξισμό»

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια εκπομπή για τον σεξισμό και την σεξουαλική παρενόχληση πριν έρθει το #metoo. Ξεκινήσαμε από την πολιτική και ρωτούσαμε από πριν γυναίκες που ήταν στο χώρο. Τις ρωτούσαμε αν έχουν δεχθεί σεξισμό. Θέλαμε να ήταν γυναίκες που τους έχει συμβεί κάτι ή θα είχαν κάτι να μας πουν. Και ήταν Τελικά ήταν πολλές» εξήγησε η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε: «Σεξισμό έχω δεχτεί φουλ, και εργασιακό bullying και να εισπράττεις αυτή την απαξία που μπορεί να είναι ένα νεύμα ή κάτι που θα σου πει ο άλλος και σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν έφτασε σε πολύ ακραίο σημείο και δεν ένιωσα τρομαγμένη. Μπόρεσα να αντιδράσω στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μένει είναι μια θλίψη και μια στεναχώρια. Όποτε οι γυναίκες βγαίνουν μπροστά και μιλάνε μόνο κέρδος μπορεί να βγει για όλες τις υπόλοιπες».

«Οι γυναικοκτονίες και οι κακοποιητικές συμπεριφορές είναι πια πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που χρειάζονται αγόρια και κορίτσια, αλλά περισσότερο αγόρια, είναι η αγάπη. Να σέβονται από νωρίς τα κορίτσια, τη γυναίκα, τη μητέρα τους. Αυτό είναι στο χέρι μας, στις μανάδες» συνέχισε η ίδια.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε και για τους δύο γιους της. «Οι γιοι μου δεν με βλέπουν στο δελτίο. Δεν ανοίγουν τηλεόραση τα παιδιά. Τα παιδιά αυτής της γενιάς έχουν μεγαλώσει με youtube και netflix. Από όταν μεγαλώνανε με έβλεπαν στην τηλεόραση οπότε δεν νιώθουν δέος. Μου έκαναν στην αρχή παρατηρήσεις και σχόλια. Επειδή εγώ είμαι σινεφίλ τα παιδιά έχουν δει σινεμά από πολύ μικρά. Είναι μυημένοι. Από ένα σημείο και μετά χάνεις την μπάλα. Τσεκάρεις μέχρι το δημοτικό. Μετά πρέπει να τους έχεις εμπιστοσύνη. Δύσκολη η εφηβεία. Αρχίζουν τα νεύρα, κλείνουν οι πόρτες, λιγοστεύουν οι αγκαλιές. Είναι μια απότομη μετάβαση» κατέληξε η δημοσιογράφος.