Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πραγματοποιούν οι υγειονομικοί οι οποίοι στις 8:30 συναντήθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Υγείας περνώντας πρώτα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ τα μέλη της ζητούν άρση των αναστολών εργασίας που πραγματοποιούνται σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αύξηση των μισθών, κάλυψη για εργατικά ατυχήματα αλλά και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Κινητοποίηση υγειονομικών

Κατά τη διάρκεια της πορείας που έφτασε λίγο μετά τις 11:15 στο υπουργείο Υγείας η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή όπως επίσης και έξω από το υπουργείο.

Κινητοποίηση υγειονομικών

Ένταση στην πλατεία Μαβίλη

Νωρίτερα και ενώ τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ήταν ακόμη στην πλατεία Μαβίλη σημειώθηκε ένταση.

Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τότε σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο OPEN εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ με τους συγκεντρωμένους να ζητούν την αποχώρησή τους.

Η αστυνομική δύναμη τελικά αποχώρησε και ξεκίνησε η πορεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Βίντεο από τη συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Υγείας

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast από την πορεία

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος