Μια τραγωδία εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στην παραλία Γούβες Ηρακλείου όταν ένα παππούς πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τα δύο εγγόνια του που κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα κύματα. Τα παιδιά σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο παππούς τους δεν τα κατάφερε.

Πρόκειται για έναν 61χρονο Άγγλο που, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραθέριζε με την σύζυγό του, την κόρη του και τα εγγόνια του σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Όλα ξεκίνησαν, όπως μεταδίδει το ekriti.gr, όταν τα δύο αγοράκια 7 και 10 ετών μπήκαν στη θάλασσα, ωστόσο ο καιρός δεν ήταν καλός και τα παιδιά κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα κύματα. Ο παππούς τους τότε βούτηξε στη θάλασσα για να τα σώσει.

«Έπεσε με το πρόσωπο στη θάλασσα»

Ωστόσο τα κύματα ήταν μεγάλα και σε συνδυασμό με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής σελίδας, το 10χρονο αγόρι κατάφερε να βγει από τη θάλασσα σχεδόν μόνο του, ενώ ο 61χρονος, αφού έκανε υπερπροσπάθεια για να βγάλει από τη θάλασσα τον 7χρονο εγγονό του, έπεσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη θάλασσα με το πρόσωπο.

Σκάφος του Λιμενικού, που έφτασε, δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άνδρα, τον οποίο με μεγάλη δυσκολία επιχείρησε να τον μεταφέρει προς το σκάφος, με τους λιμενικούς να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραλάβουν το (άψυχο όπως αποδείχθηκε) σώμα του παππού.

Τελικά, κατάφεραν να ανασύρουν τη σορό, η οποία και θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος και θα αποφανθεί για τα ακριβή αίτια του θανατου του. Τα δύο παιδιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr