Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (15/10) η λειτουργία του Τραμ, με τους συρμούς να έχουν ήδη εξέλθει από το αμαξοστάσιο, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΣΤΑΣΥ.

Προσωρινός τερματικός σταθμός για τους συρμούς του τραμ είναι η στάση Τροκαντερό, λόγω εργασιών άντλησης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.

Επίσης, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία του Μετρό στις γραμμές 1, 2, 3.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 6:30 το πρωί άνοιξαν ο Κηφισός και η παραλιακή, μιάμιση ώρα πριν τη λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί λόγω της κακοκαιρίας Μπάλλος, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται πλέον κανονικά.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ποια μέτρα λήφθηκαν για σήμερα

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ σήμερα είναι τα εξής:

  • Kλειστές δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Κλειστά τα σχολεία σε ΚέρκυραΣάμο και ΙκαρίαΑττικήΧαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.