Σαρωτική ήταν η κακοκαιρία Μπάλλος στην Ιθάκη, με το νησί να διαλύεται, όπως είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση.

«Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό» είπε.

Χθες ο δήμαρχος καλούσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεχτικοί μέσω του Facebook.

Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Παρακαλώ να μην κυκλοφορείτε είναι επικίνδυνα τα πράγματα.

Posted by Stanitsas Dionisis on Thursday, October 14, 2021

Κακοκαιρία Μπάλλος – Ιθάκη: Κρανίου τόπος στο Βαθύ

Ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε λάσπη παντού.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμίσει η κατάσταση», πρόσθεσε. «Οι ζημιές είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε πάθει από τον Ιανό. Κρανίου τόπος στο Βαθύ» είπε.

Ο καιρός σήμερα στο Ιόνιο

Προβλήματα από την κακοκαιρία Μπάλλος

Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα επικρατήσουν σήμερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόνησσο.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.