Μεγάλη προσοχή και για το επόμενο 24ωρο εφιστά ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς και αύριο Παρασκευή (15/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου ένα νέο σύστημα που αρχίζει να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του θα αρχίσει να κινείται ανατολικά και βορειοανατολικά και θα δώσει κάποια φαινόμενα ακόμα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα, στη βόρεια Ελλάδα, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, όπως Φθιώτιδα και Φωκίδα, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπως στον Κορινθιακό, στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου δεν αποκλείεται να έχουν έντονη ραγδαιότητα με αστραπές και βροντές.

Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ χιόνια αναμένονται σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.

Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, ο κ. Αρναούτογλου είπε πως χρειάζεται προσοχή στις περιοχές γύρω από τον Στρυμονικό Κόλπο, την ανατολική Χαλκιδική, στα πολύ ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης, στα νότια του νομού Σερρών όπου δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν ένταση και διάρκεια.

Το βράδυ θα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά και στα κεντρονοτιοδυτικά.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί ως εξής:

Μεγάλη προσοχή στην Αττική

Στην Αττική θα χρειαστεί αύριο μεγάλη προσοχή καθώς κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και θα διατηρηθούν μέχρι και τις βραδινές ώρες, από εκεί θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 21 βαθμούς.

Σε ποιες περιοχές κοντά στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι με τις βροχές να είναι πιο δυνατές σε Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική. Σε ανατολική Χαλκιδική, στα ανατολικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκη, στα νότια του νομού Σερρών και κυρίως στον δήμο Αριστοτέλη θέλει προσοχή καθώς αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Το Σάββατο θα υπάρξει βελτίωση με πιο άστατο τον καιρό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού για αύριο από τον Σάκη Αρναούτογλου: