Ζημιές που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, έχουν καταγραφεί στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Σάμο, από τους θυελλώδεις ανέμους που μαίνονταν χθες το βράδυ στην περιοχή και ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ.

Όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου αλλά και περιπολικά της αστυνομίας καθάριζαν και άνοιγαν τον δρόμο, προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Ακόμη, έπεσαν δέντρα και σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Στάτζο, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο οδικό δίκτυο, καθώς είναι πιθανό να σημειωθούν και νέες πτώσεις.

Εξάλλου, στα ορεινά χωριά Πύργος Μεσόγεια, Πάνδροσο, Πλάτανος και Σπαθαραίοι, το χιόνι έχει φτάσει τα 10 εκατοστά. Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα δημοτικά σχολεία Καλλιθέας, Πλατάνου, Κουμέικων, Πύργου καθώς και το νηπιαγωγείο Πύργου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάχη με τα κύματα έδωσαν έως τις 2:00, στρατός, λιμενικοί και ένας ιδιώτης με ειδικό μηχάνημα, προκειμένου να ασφαλίσουν το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ, το οποίο, λόγω βλάβης, βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα αγκυροβολημένο στο λιμάνι Καρλοβάσου. Λόγω της θαλασσοταραχής έσπαζαν συνεχώς οι κάβοι και χρειάστηκε να δεθεί με ειδικό σύρμα από την καδένα της άγκυρας στον κάβο. Μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στον Πειραιά όπου θα επισκευαστεί η ζημιά στην ηλεκτρογεννήτρια.

Στην Ικαρία, παρέμειναν κλειστά τα νηπιαγωγεία Ραχών, Καρκιναγρίου, Καραβοστάμου, Ευδήλου, τα δημοτικά σχολεία Καραβοστάμου και Ραχών, καθώς και το ειδικό σχολείο Ικαρίας.

Πηγή φωτογραφίας: i-samos.gr