Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με την Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση “Ελλάδα Γη και Πέλαγος” 200 χρόνια παράδοση-μνήμη-ιστορία. 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους αγώνες των Ηρώων μας στηριγμένη σε κείμενα της εποχής και στους παραδοσιακούς χορούς μας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 ακριβώς, στο θέατρο Λάκκας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι τρεις χορευτικοί Σύλλογοι και Ομάδες που δραστηριοποιούνται ενεργά στο νησί μας, Ανεμόμυλοι, Μαντώ και Μυκονιάτικη Βεγγέρα.

Η κάθε μία θα παρουσιάσει χορούς από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας που δόθηκαν οι μεγάλες μάχες, πλαισιωμένους από κείμενα, ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες της εποχής.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από ζωντανό συγκρότημα παραδοσιακών χορών και περιέχει θεατρικά στοιχεία και ενότητες που ξεκινούν με το μήνυμα της Εθνεγερσίας, περνούν στο κρυφό σχολειό και αναφέρονται στον αγώνα της Μαντώς Μαυρογένη και τους Μυκονιάτες αγωνιστές του 1821. 

Πρόκειται για την τρίτη επετειακή παράσταση του Δήμου Μυκόνου που συνδιοργανώνει με φορείς και συλλογικότητες του νησιού. Η πρώτη ήταν η μουσική εκδήλωση, στις 29 Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Μουσική Σχολή Δημήτρη Φίννις. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Μαντώ η Ηρωίδα της Μυκόνου» σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου που παρουσιάστηκε στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου και το αφιέρωμα κλείνει με την μουσικο-χορευτική παράσταση «Ελλάδα Γη και Πέλαγος» Παράδοση, Μνήμη, Ιστορία, μία συνδιοργάνωση με την Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου. 

Στόχος ήταν ως Δήμος όχι απλά να διοργανώσουμε παραστάσεις με θέμα την ελληνική επανάσταση, αλλά να τιμήσουμε οι ίδιοι οι Μυκονιάτες με την συμμετοχή μας σε αυτές, τους αγωνιστές του 1821 αρχής γενομένης από την δική μας Ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Οκτωβρίου στο θέατρο Λάκκας στις 8:00 μ.μ.  Είσοδος Ελεύθερη. 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid-19.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.