Η Γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πρόσβαση στα «Pandora Papers» αλλά εκτιμά ότι οι έρευνες για κρυφά κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους δεν θα έχουν σημαντική σύνδεση με τη χώρα, σύμφωνα με το Βερολίνο. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η απαίτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί «διεθνές θέμα».

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι «κατά τις πρώτες εκτιμήσεις η σχέση με τη Γερμανία δεν είναι τόσο σημαντική. Η τελική αξιολόγηση δεν είναι όμως ακόμη δυνατή».

«Μέχρι στιγμής», διευκρίνισε, «δεν υπάρχει πρόσβαση στα εμπιστευτικά έγγραφα που έχουν αξιολογηθεί από ένα διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε επίσης, από τη γερμανική πρωτεύουσα, ότι «η απαίτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι διεθνές θέμα το οποίο και μπορεί να προχωρήσει μόνο διεθνώς – και αυτό απαιτεί χρόνο».

Το υπουργείο Οικονομικών επεσήμανε, τέλος, ότι «οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν πως οι φορολογικοί παράδεισοι πρέπει να αφυδατωθούν. Για παράδειγμα, η σχεδιαζόμενη παγκόσμια ελάχιστη φορολόγηση των εταιρειών θα μειώσει το κίνητρο για τη σύσταση τέτοιων εταιρειών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.