Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε αύριο Τρίτη και περαιτέρω πτώση την Τετάρτη, με τη χώρα μας να μπαίνει σε τροχιά φθινοπώρου, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στην πρόβλεψη για τον καιρό της εβδομάδας.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος μετά το μεσημέρι κυρίως στη Μακεδονία, όπου κατά τόπους θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις όπως και στα ανατολικά και βόρειας της Θεσσαλίας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει το πολύ μέχρι 24 βαθμούς στα βορειοανατολικά, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι στους 29 βαθμούς στη νότια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 15 έως 25 βαθμούς, ενώ από αργά το βράδυ της Τρίτης θα είναι αισθητή η πτώση της.

Αξιόλογες βροχές επιλεκτικού… χαρακτήρα!

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, September 27, 2021

Πότε έρχεται το φθινόπωρο

Αρκετή συννεφιά θα έχουμε την Τετάρτη, ενώ στα βόρεια και δυτικά υπάρχουν πιθανότητες για μπόρες, με το σκηνικό να είναι φθινοπωρινό σκηνικό. Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα είναι αρκετά ψυχροί, σε σχέση με προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή συνεχίζεται το φθινοπωρινό σκηνικό, αλλά χωρίς βροχές, εξαιτίας ανατολικών και βορειοανατολικών ανέμων που θα παραμείνουν ενισχυμένοι έως και την Παρασκευή.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: