Ο Δήμος Τρικκαίων τιμά τον Βασίλη Τσιτσάνη με μια μίνι έκθεση μοναδικού υλικού.

«Έγραψα για την Ελλάδα, για τη λευτεριά, για τη φτώχεια, για την αδικία, για τον πόνο, για την ελπίδα, έγραψα… και πόσα δεν έγραψα»…. αναφέρει ιδιοχείρως ο μεγάλος συνθέτης στο σημείωμά του, που εκτίθεται πλέον στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τρικκαίων.

Η έκθεση, όπως αναφέρεται από το Δήμο Τρικκαίων, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη, Έφης Λεβέντη και του καλλιτεχνικού διευθυντή Στέλιου Καραγιώργου.

Τοποθετήθηκαν καδραρισμένες φωτογραφίες γνωστές ή σπανιότερες, αυθεντικές ιδιόχειρες σημειώσεις και στίχοι, μια εξαίρετη απόδοση σε σκίτσα από τον σκιτσογράφο Στάθη, της «Συννεφιασμένης Κυριακής», αποτυπώσεις δίσκων κ.α.

Έτσι, η έκθεση αυτή ξαφνιάζει ευχάριστα τον κάθε επισκέπτη του φουαγιέ, στον πρώτο όροφο.

Αποτελεί, ουσιαστικά την πρώτη δημόσια εκδήλωση και παράθεση υλικού από το Μουσείο Τσιτσάνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ήδη η διοίκησή του και ο Δήμος Τρικκαίων.

Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και τα 31 από τον θάνατό του (γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημέρα), ανακήρυξε σε πανηγυρική, λιτή εκδήλωση, το έτος 2015 σε «Έτος Τσιτσάνη».