Συγκινημένη δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου από τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβε αλλά και από τον κόσμο στο δικαστήριο, χθες κατά την έναρξη της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ψυχολόγος Στραβοπόδη: Η Ιωάννα έχει βιώσει το θάνατό της,

«Σε ψυχολογικό επίπεδο ουσιαστικά έχει αφανιστεί. Η κοπέλα που ήταν δεν υπάρχει πια. Θα πρέπει να βρει μια νέα ταυτότητα. Έχει βιώσει η ίδια το θάνατό της» δήλωσε η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη για τα ψυχολογικά τραύματα που προκάλεσε στην Ιωάννα η επίθεση με το βιτριόλι, μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή την έναρξη τα πολύκροτης δίκης χθες, Τετάρτη.

«Όλο αυτό την έκλεισε μέσα σε ένα σπίτι, με διαδικασίες ιατρικές πολύ επίπονες. Είναι μια διαφορετική συνθήκη στην οποία έρχεται με ένα καινούργιο πρόσωπο. Μια νέα ταυτότητα. Είναι ένας άλλος άνθρωπος. Η Ιωάννα που υπήρχε δεν θα ξαναυπάρξει ποτέ» υπογραμμίζει.

Μιλώντας για την παρουσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο και την εμφάνισή της με τη μάσκα, η ψυχολόγος ανέφερε: «Είναι ένα πάρα πολύ θαρραλέο κορίτσι. Ζει με μια νέα ταυτότητα και βγήκε για να παρουσιάσει το καινούργιο της πρόσωπο. Ξέρει ήδη ότι αυτό είναι πάρα πολύ αποδεκτό καθώς έχει πάρει πολύ υποστήριξη. Δικαίως. Προφανώς είναι, από ιδιοσυγκρασία, ένα άτομο με μεγάλη ψυχική ανθεκτικότητα».