Την ανησυχία της για έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, μετά τη σημερινή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα στα σχολεία θα «φουντώσουν» πριν κρυώσει ο καιρός, δηλαδή τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας εξήγησε ότι δύο είναι τα πράγματα που την ανησυχούν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, το πρώτο είναι ότι «τα παιδιά είναι αυθόρμητα, θα αγκαλιαστούν και θα έρθουν κοντά», πράγμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με την παραίνεση γονέων και εκπαιδευτικών προς τα παιδιά για αυτοπροστασία. Το δεύτερο, κατά την κυρία Λινού είναι «το στρες που δημιουργείται ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, δηλαδή ενώ θέλουμε να είναι χαρούμενα που πηγαίνουν στο σχολείο, τους μεταφέρεται το άγχος των γονέων».

Τέλος, η Αθηνά Λινού εκτιμά ότι αρκετά θα είναι τα σχολεία που θα κλείσουν όχι μόνο εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων αλλά και γιατί αρκετοί γονείς θα επιλέξουν να μη στείλουν το παιδί τους στο σχολείο αν εντοπιστούν δύο-τρία κρούσματα.