Αλαλούμ προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας το κεντρικό μητρώο πολιτών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να δηλωθούν οι θάνατοι στο σύστημα και να είναι αδύνατον να εκδοθούν άδειες ταφής.

«Υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Tέθηκε εκτός λειτουργίας το κεντρικό μητρώο πολιτών. Όταν υπάρχει ένας θάνατος για να υπάρξει άδεια ταφής πρέπει να περαστεί ο θάνατος στο σύστημα, αλλιώς δεν επιτρέπεται να εκδοθεί άδεια ταφής», είπε στο Mega ο Δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης.

Πρόβλημα αντιμετώπιζαν κι όλοι όσοι ήθελαν να περάσουν στο σύστημα τις γεννήσεις και τους γάμους. Έτσι οικογένειες έθαβαν τους δικούς τους χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά, μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

«Υπήρχαν προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα. Ευτυχώς κινήθηκαν γρήγορα οι διαδικασίες της συντήρησης και από εχθές (12.09) έχει επανέλθει και οι ταφές που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες χωρίς τα τυπικά προαπαιτούμενα θα περαστούν στο σύστημα, ώστε να μην υπάρχουν νομικά προβλήματα» ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης.