Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας, Henning Zierock, παλιός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη τιμά τον φίλο του έξω από τη Μητρόπολη Χανίων, όπου βρίσκεται η σορός του για λαϊκό προσκύνημα.

Ο Zierock παίζει με την κιθάρα του μελωδίες του μεγάλου συνθέτη και μαζί του φοιτητές και όσοι βρίσκονται έξω από τη Μητρόπολη Χανίων τραγουδούν «είμαστε δυο, είμαστε τρει,ς είμαστε χίλιοι δεκατρείς», με τη συγκίνηση διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο Henning Zierock τίμησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και στην Αθήνα όπου τραγούδησε μαζί με τον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από το παρεκλήσι της Μητρόπολης.

Ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη έχει φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook την σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουίν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.