Η συζήτηση για τη νέα μετάλλαξη Μ του κορονοϊού έχει «φουντώσει» και στην Ελλάδα και αλλά οι ειδικοί δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα προς το παρόν.

Μετά τους κκ Θάνο και Σαρηγιάννη που, μιλώντας στο Newsbeast, κρίνουν «δύσκολο για την ώρα να εκτοπίσει την μετάλλαξη Delta η οποία καλπάζει», ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, εμφανίζεται καθησυχαστικός σε ανάρτησή του στο Facebook και εξηγεί τι συνέβη με τα έξι κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα.

«Η πρώτη αναφορά στελέχους Β.1.621 που πλέον είναι γνωστό ως M στην Ελλάδα είναι στις αναφορές του ΕΟΔΥ από 1/7/2021 και απομονώθηκε εντός της χρονικής περιόδου 31/03-21/06. Στην χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ δεν υπήρχαν νέα δείγματα με το στέλεχος Μ απλά τα στελέχη που ήταν σημασμένα ως B.1.621 ταξινομήθηκαν ως Μ καθότι η ονοματοδοσία έγινε την τελευταία εβδομάδα.

Το στέλεχος λοιπόν παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική.

Παρακάτω η πρώτη αναφορά του ΕΟΔΥ με το σχετικό στέλεχος» γράφει στο Facebook ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πρώτη αναφορά στελέχους Β.1.621 που πλέον είναι γνωστό ως M στην Ελλάδα είναι στις αναφορές του ΕΟΔΥ από 1/7/2021 και…

Posted by Gkikas Magiorkinis on Friday, September 3, 2021

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.