Οι εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης και άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, καθώς και το μεγάλο εύρος εξειδίκευσης σε επίπεδο master, αποτελούν τους βασικότερους λόγους που οδηγούν πολλούς νέους στην απόφαση να επιλέξουν Πανεπιστημιακές Σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ως τομέας σπουδών, η Διοίκηση Επιχειρήσεων έχει ένα γενικό χαρακτήρα και μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως τραπεζική και χρηματοοικονομικά, marketing, ναυτιλιακά, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού κ.ά., γι’ αυτό ήταν και παραμένει μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή. Ιδιαίτερα σήμερα στην Ελλάδα του 2021, που εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης παλεύει να βρει ξανά τα «πατήματά» της και καλείται να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Την αυξανόμενη αυτή ζήτηση άρτια καταρτισμένα στελέχη που θα αναλάβουν ανώτερες και ανώτατες θέσεις στην επιχειρηματική ιεραρχία, αφουγκράζεται και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του City Unity College που, σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Cardiff Metropolitan University, E.H. EurAka), προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε διάφορους κλάδους της Οικονομίας και της Διοίκησης. Με εφαλτήριο τις θεωρητικές γνώσεις, την πρακτική άσκηση και την εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικής καινοτομίας, οι απόφοιτοι του City Unity College είναι έτοιμοι να ενταχθούν άμεσα στο επιχειρηματικό περιβάλλον της επιλογής τους στελεχώνοντας θέσεις-κλειδιά στον εγχώριο και διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, ή να κάνουν το βήμα και να συστήσουν μια δική τους επιχείρηση ή start-up.

Σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών, το Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών City Unity College πρωτοπορεί προσφέροντας 2 κορυφαία Bachelors που παρέχουν στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστούν στην επαγγελματική τους ζωή στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο Ελβετικό Πανεπιστήμιο European University EurAka – Switzerland, προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA in Business Administration) που διδάσκεται στα ελληνικά και έχει διάρκεια φοίτησης 3 έτη (χωρίς πρακτική) ή 4 έτη με προαιρετική πρακτική άσκηση. Επιπλέον, το City Unity College προσφέρει και πρόγραμμα BA in Business & Management που διδάσκεται εξολοκλήρου στα αγγλικά και έχει σχεδιαστεί με τη συνεργασία του Cardiff Metropolitan University, προσφέροντας ειδικότητες όπως Διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού, marketing, χρηματοοικονομικά, διεθνές εμπόριο, επιχειρηματικότητα, εταιρικό δίκαιο.

Κορυφαία μεταπτυχιακά Business

Η μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων οδηγεί στη συνέχεια πολλούς αποφοίτους στην απόκτηση και ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, που θα προσφέρει εξειδίκευση και ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, συνεισφέροντας παράλληλα στην μισθολογική εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, το City Unity College προσφέρει Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜΒΑ με 5 κατευθύνσεις εξειδίκευσης (Ναυτιλιακά, Διοίκηση Έργου, Τραπεζική και Χρηματοοικονομική, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων). Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος μπορούν να ανελιχθούν σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις στην επιχειρηματική ιεραρχία με σαφώς πιο ανεπτυγμένα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες που βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων, στην αντιστάθμιση του επιχειρηματικού κινδύνου της σύγχρονης επιχείρησης και στην ικανότητα τους να συμβάλλουν στην στρατηγική ανάπτυξή της.

Με τομείς εξειδίκευσης τα Χρηματοοικονομικά, τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, τα Χρηματοοικονομικά, το Marketing και τη Διαχείριση Έργων, το Business Analytics και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, το Κολλέγιο προσφέρει ένα άκρως ανταγωνιστικό MBA (Master in Business Administration) σε συνεργασία με το καταξιωμένο Cardiff Metropolitan University, UK που βρίσκεται συνεχώς στις κορυφαίες λίστες αξιολόγησης Βρετανικών Πανεπιστημίων.

Παράλληλα, καθώς η αγορά εργασίας επιδίδεται σε μια διαρκή αναζήτηση εξειδικευμένων στελεχών digital marketing με στόχο την εισαγωγή νέων δυναμικών καναλιών προβολής και διαφήμισης, το City Unity College επενδύει σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, απευθυνόμενο σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στον κλάδο. Το εν λόγω Μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc Digital Marketing Management) προσφέρει έναν συνδυασμό τεχνικών και θεωρητικών γνώσεων στρατηγικής μάρκετινγκ, online marketing, advertising αλλά και διαχείρισης εργαλείων όπως social media, σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University, ενώ ολοκληρώνεται σε 1,5 έτος παρακολούθησης (full-time) ή έως 3 έτη μερικής φοίτησης (part-time).

Με την πληθώρα προγραμμάτων που παρέχει, το City Unity College συνεχίζει να προσφέρει πολλές και διαφορετικές εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και να εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο φοίτησης στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αντιστοιχώντας και σε ένα μεγάλο φάσμα της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του City Unity College μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα cityu.gr/.