Οι βάσεις βγήκαν και η αγωνία τελείωσε για τους υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Η ΕΡΤ βρήκε τους πρώτους των πρώτων των φετινών Πανελληνίων: τη Σοφία Βάγια, η οποία 19.866 μόρια αρίστευσε και πέρασε πρώτη στη Νομική Αθηνών και τον Κοσμά Κατρούνα που συγκέντρωσε 18.945 μόρια και εισέρχεται τρίτος στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ .

«Η νομική ήταν από μικρή το όνειρό μου. Ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Παρατήρησα ότι είχα στα θεωρητικά μαθήματα μία κλίση, στο λόγο ήμουν αρκετά καλή οπότε (η νομική) ήταν μια καλή επιλογή», δήλωσε η αριστούχος της Νομικής Αθηνών.

«Πριν δώσω Πανελλήνιες περίμενα ότι η επίδοσή μου θα ήταν καλή γιατί ήμουν μελετηρή, οργάνωνα το διάβασμά μου και ήταν καλή η επίδοσή μου. Σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτό. Το μεγαλύτερο σοκ ήταν τον Ιούνιο, όταν ανακοινώθηκαν τα μόρια, και είχα μείνει έκπληκτη».

Σχολιάζοντας τη φοίτηση εν καιρώ κορονοϊού η Σοφία είπε ότι «ενώ αρχικά πίστευε ότι αυτή η κατάσταση θα την βάλει σε αδράνεια, μετά από καιρό βρήκα τις ισορροπίες και τελικά με βοήθησε».

«Όνειρο ζωής το να μπω στη δημοσιογραφία» είπε ο Κοσμάς Κατρούνας, δηλώνοντας στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα, ότι αυτή ήταν η πρώτη του επιλογή. «Νιώθω δικαιωμένος που πέτυχα στον στόχο μου και πολύ χαρούμενος».

Και τα δύο παιδιά δήλωσαν ότι έχουν εμβολιαστεί για να ζήσουν τη φοιτητική ζωή και να παρευρεθούν στα αμφιθέατρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.