Μπορεί η φωτιά στην Κερατέα να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από εχθές, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Newsbeast, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό, καθώς η πυρκαγιά «βρίσκεται σε εξέλιξη» ενώ οι άνεμοι στην περιοχή έχουν δυναμώσει, συγκριτικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί της Τρίτης (17/8).

Συγκεκριμένα, πνέουν άνεμοι έως και 3 μποφόρ, νότιοι, νοτιοανατολικοί.

Η ανησυχία για νέες αναζωπυρώσεις είναι μεγάλη, αν και η εστία στη Δροσιά είναι επίσης καλύτερη, κατά τις τελευταίες πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, στο μέτωπο υπάρχουν «ενεργές καύσεις», όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής, και δε μπορεί να λεχθεί, με ασφάλεια, ότι οριοθετήθηκε.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 40 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Βίλια: Στη μάχη και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν»

Στη μάχη για την πυρκαγιά στα Βίλια έχουν μπει και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω στα μέτωπα στο όρος Πατέρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πυρκαγιά μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με την ertnews.gr, η φωτιά στην περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα μέτωπα είναι τρία, το πρώτο είναι με κατεύθυνση τα Μέγαρα, το δεύτερο βρίσκεται στο όρος Πατέρα και το τρίτο κατευθύνεται προς την Οινόη. Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση ωστόσο αυτή την ώρα η εικόνα είναι κάπως καλύτερη μετά τις ρίψεις νερού από τα ρωσικά αεροσκάφη. Αναζωπυρώσεις και κοντά στο Παλαιοχώρι και τα Βίλια. Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις.

Σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έρχονται να ενισχύσουν την δύναμη κρούσης του μηχανισμού πυρόσβεσης και ειδικότερα τα εναέρια μέσα, που έχουν ήδη ενισχυθεί, και επιχειρούν συνολικά 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το άλλο ρωσικό Beriev-200, όπως μετέδωσε, λίγο νωρίτερα, το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και τις πρωινές ώρες, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.