Μια ανήλικη Γερμανίδα κινδύνευσε το Σάββατο στα Μάλια, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, να παλεύει με τα κύματα.

Το κοριτσάκι από τη Γερμανία ξαφνικά και ενώ κολυμπούσε μαζί με τον πατέρα του σε παραλία των Μαλίων, βρέθηκε σε δύσκολη θέση και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Στο σημείο έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα η μικρή να παρασύρεται βαθιά στην θάλασσα λόγω των κυμάτων ενώ ο πατέρας της ήταν αδύνατον να πλησιάσει για να τη σώσει.

Όπως σημειώνει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης Ωκεανίς χαρακτηριστικά «σε μια δύσκολη διάσωση προχώρησε σήμερα ο επόπτης ναυαγοσωστών της σχολής μας, Γιάννης Σταμαθιουδάκης στην περιοχή των Μαλίων.

Με την παραλία να κατακλύζεται από κόσμο και με 2 ναυαγοσώστες στον μοναδικό Πύργο της περιοχής και έναν επόπτη ναυαγοσωστών να περιπολεί.

Οι άνεμοι να πνέουν 7 μποφόρ, σε ένα φαινομενικά «νεκρό» σημείο της παραλίας έπεσε στην αντίληψη του επόπτη μας, ένα 10χρονο κορίτσι να φωνάζει για βοήθεια την στιγμή που ο πατέρας του ήταν δίπλα αλλά δεν μπορούσε να την πλησιάζει με τα κύματα να τους χωρίζουν και να παρασύρουν το μικρό κορίτσι βαθιά στην θάλασσα. Χωρίς να χάσει καιρό ο επόπτης μας βούτηξε στην θάλασσα και κατάφερε να πλησιάσει και να βγάλει έξω ασφαλή το ανήλικο κορίτσι».

Δείτε το βίντεο της διάσωσης:

🛑Διάσωση ανήλικης γερμανίδας στα Μάλια

#okeanis_inaction🛑Διάσωση ανήλικης γερμανίδας στα Μάλια Σε μια δύσκολη διάσωση προχώρησε σήμερα ο επόπτης ναυαγοσωστών της σχολής μας, Γιάννης Σταμαθιουδάκης στην περιοχή των Μαλίων.Με την παραλία να κατακλύζεται από κόσμο και με 2 ναυαγοσώστες στον μοναδικό Πύργο της περιοχής και έναν επόπτη ναυαγοσωστών να περιπολεί.Οι άνεμοι να πνέουν 7 μποφόρ, σε ένα φαινομενικά «νεκρό» σημείο της παραλίας έπεσε στην αντίληψη του επόπτη μας, ένα 10χρονο κορίτσι να φωνάζει για βοήθεια την στιγμή που ο πατέρας του ήταν δίπλα αλλά δεν μπορούσε να την πλησιαζει με τα κύματα να τους χωρίζουν και να παρασύρουν το μικρό κορίτσι βαθιά στην θάλασσα. Χωρίς να χάσει καιρό ο επόπτης μας βούτηξε στην θάλασσα και κατάφερε να πλησιάσει και να βγάλει έξω ασφαλή το ανήλικο κορίτσι.👉🏻Για το περιστατικό ενημερώθηκε το λιμενικό σώμα.

Posted by Ωκεανίς Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης on Saturday, August 14, 2021