Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβέστες για να εμποδίσουν τις φλόγες να μπουν στο Κρυονέρι. Πριν από λίγο σημειώθηκε αναζωπύρωση σε δυο σημεία, στα όρια του οικισμού.

Οι κάτοικοι αγωνιούν για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ενώ να σημειωθεί πως από τις πρώτες πρωϊνές ώρες ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Δήμαρχος Διονύσου: Νέο κομμάτι δάσους καίγεται τώρα στο Κρυονέρι – Χωρίς τους εθελοντές πυροσβέστες δεν θα τα είχαμε καταφέρει

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ. Η λέξη “τραγική” δεν φτάνει. Ζήσαμε τον πύρινο όλεθρο» λέει ο Γιάννης Καλαφατέλης δήμαρχος Διονύσου (δήμος στον οποίο υπάγονται και το Κρυονέρι και ο Άγιος Στέφανος).

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ανοιχτό μέτωπο στα βόρεια του Κρυονερίου, στο ίδιο σημείο όπου έφτασε χθες πρώτα η φωτιά αλλά σύμφωνα με τον Καλαφατέλη «αυτή τη στιγμή η φωτιά τρώει νέο κομμάτι δάσους».

Όσον αφορά τις δυνάμεις κατάσβεσης ο κος Καλαφατέλης υπογράμμισε: «Δεν είμαστε και στα καλύτερα μας και όσοι ενεργούν είναι πια πάρα πολύ καταπονημένοι, είναι σωματικά και ψυχικά στο όριο» και συμπληρώνει: «Χωρίς τους εθελοντές πυροσβέστες δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Έχω την τύχη, στο δήμο μου στον οποίο ενώθηκαν πέντε καλλικρατικοί δήμοι, να διαθέτουμε ισάριθμα κλιμάκια εθελοντών. Η παρέμβαση τους πραγματικά για εμάς ήταν σωτήρια. Και συνεχίζουν να μας σώζουν».

Υπενθυμίζεται πως στο 251 νοσηλεύεται ένας πυροσβέστης που χθες προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά στο Κρυονέρι έπεσε σε πηγάδι. Ο κ. Καλαφατέλης δεν έχει ακόμα πάντως εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν καεί στο Κρυονέρι.

Όσον αφορά τον Άγιο Στέφανο, ο ίδιος λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν απειλείται και πως χθες, «με τα νύχια και τα δόντια» κατέστη δυνατό να μην παραδοθεί στις φλόγες και αυτή η περιοχή.