Την εφιαλτική νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι των Αφιδνών περιγράφει ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος τονίζοντας πως οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς και η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Όλο το βράδυ ήμασταν συνεχώς σε επαφή με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές και ακολουθούσαμε τις οδηγίες τους, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας στο Newsbeast.

«Τα ξημερώματα παραδόθηκε στις φλόγες μια αποθήκη με παλιά αυτοκίνητα και ελαστικά. Η φωτιά στη μάνδρα έχει δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην ατμόσφαιρα λόγω της καύσιμης ύλης. Σηκώθηκε ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού, η κατάσταση είναι αποπνικτική» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

«Έφυγαν όλοι οι κάτοικοι, οι γηραιότεροι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία»

«Η εκκένωση της περιοχής μας έγινε ευτυχώς νωρίς», εξηγεί ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέροντας πως όλοι απομακρύνθηκαν.

«Όσοι είχαν συγγενείς και φίλους σε κοντινές περιοχές μετέβησαν εκεί και οι γηραιότεροι φιλοξενήθηκαν ξενοδοχεία» λέει ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

«Όλοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους» προσθέτει.

«Επιχειρούν 10 εναέρια μέσα αλλά από τον καπνό δεν τα βλέπουμε»

Στην περιοχή για την κατάσβεση της φωτιάς σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας και με την επίσημη ενημέρωση που ο ίδιος έχει από την Πυροσβεστική επιχειρούν 10 συνολικά εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη).

«Τα εναέρια μέσα δεν είναι ορατά λόγω των καπνών» σημειώνει.

«Οι εθελοντές που ήρθαν να μας βοηθήσουν από την Ιπποκράτειο Πολιτεία αποχώρησαν λόγω της κόπωσης και συνεχίζει να επιχειρεί στην περιοχή μία άλλη μεγάλη ομάδα εθελοντών η οποία βρίσκεται στο μέτωπο από την πλευρά του χωριού» προσθέτει.

Φωτιά στις Αφίδνες: Τεράστιο το μέτωπο, έχουν καεί σπίτια

«Το μέτωπο της φωτιάς στις Αφίδνες είναι τεράστιο» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας.

«Έχουν καεί πολλά σπίτια αλλά δεν μπορούμε μέχρι στιγμής να αναφερθούμε στον αριθμό τους καθώς η εκτίμηση των ζημιών και η καταμέτρηση των όσων καταστράφηκαν θα γίνει στη συνέχεια» υπογραμμίζει.

«Ζητάμε ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης και μέτρα για να βγουν οι Αφίδνες από αυτή την τρίτη κρίση»

Τα μέσα που επιχειρούν πρέπει να ενισχυθούν ώστε να επιτευχθεί η κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την περιοχή μας που έχει πληγεί. Βιώνουμε την τρίτη κατά σειρά κρίση. Μετά την οικονομική και την υγειονομική είμαστε αντιμέτωποι και με την οικολογική. Η κυβέρνηση πρέπει να μας συμπαρασταθεί και να επεξεργαστεί με γρήγορες διαδικασίες πακέτο με μέτρα στήριξης» επισημαίνει κλείνοντας ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.