Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι στο επίπεδο 4 («πολύ υψηλός»).

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ενώ στους πολίτες γίνεται υπενθύμιση σχετικά με την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και στην προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ προστίθεται πως η αναπλ. προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Πλουμίδη επεσήμανε τα εξής: «Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως πλην της Κρήτης, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για τις ακόλουθες περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.