Με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την διαδικασία του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου σχετικά με το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

1. Το δημοψήφισμα για το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60) τηνΤρίτη 2.12.2014 και Τετάρτη 3.12.2014 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

2. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α. εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μέχρι και την 28.11.2014,ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

3. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε είκοσι (20) εκλογικά τμήματα.

Τα δέκα (10) πρώτα θα είναι στον 1ο όροφο, στην μεγάλη αίθουσα (Α.Μ. 247 – 23447).
Τα επόμενα τρία (3) θα είναι στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου και στο γραφείο συμβούλων (νέο κτίριο, 1οςόροφος, είσοδος από τη στοά Ακαδημίας, δεξιά) (Α.Μ. 23448 – 27759).
Τα επόμενα επτά (7) στο 2ο όροφο (Α.Μ. 27760 – 36262).
Στο 20ο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν και οι Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε με Α.Μ. 90001 έως 90187.

4. Θα υπάρχουν τρία (3) ψηφοδέλτια. Ένα με το ΝΑΙ στην αποδοχή του σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το ΟΧΙ στην αποδοχή του σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας) και λευκό ψηφοδέλτιο.

5. Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι από την οδό Ακαδημίας, και η ΕΞΟΔΟΣ από την οδό ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, όπως θα δείχνουν οι σχετικές πινακίδες.

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρακαλούνται οι συνάδελφοι, αφού ψηφίσουν, να αποχωρούν αμέσως από τους χώρους ψηφοφορίας και τους διαδρόμους και να ακολουθούν τις οδηγίες των εφορευτικών επιτροπών και των εντεταλμένων υπαλλήλων.

6. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ενώ κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος καλούνται να αποφασίσουν για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.