Εντός της ημέρα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και των χώρων διασκέδασης και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε ό,τι αφορά τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια, κλαμπ) θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, μόνο δηλαδή για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Θα λειτουργούν παράλληλα με 85% χωρητικότητα και μόνο με καθιστούς πελάτες, όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τις προηγούμενες ημέρες.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι διευκρινίσεις, οι οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θα ισχύσει.

Ως προς τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής.

Τέλος, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.