Ιστιοφόρο στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν 28 αλλοδαποί για να βγουν παράνομα από τη χώρα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/7) μετά από ευρεία επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή Γλύφα Ηλείας.

Αρχικά επί του σκάφους συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που φέρονται ως οι διακινητές καθώς και 6 αλλοδαποί που θα επιχειρούσαν και αυτοί την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατόπιν επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε ένας ακόμη αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ οχήματος,που είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο σημείο αναχώρησης του σκάφους.

Σε περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν ακόμα 22 αλλοδαποί που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο και προσήχθησαν μαζί με τους 6 στη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης.

Το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης, συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού, όπου και κατασχέθηκε μαζί με το εμπλεκόμενο Ι.Χ. όχημα. Οι τρεις ως φερόμενοι διακινητές συνελήφθησαν.