Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις αποφάσεις του πρύτανή του, Θεόδωρου Φορτσάκη, αναφέρθηκε την Τρίτη ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης. «Η πράξη έχει αποδείξει ότι όταν μιλάς με νέα παιδιά, θέλει μια προσέγγιση περισσότερο προσεκτική και διαλεκτική», σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Μπαμπινιώτης παρατήρησε πως «οι σωστές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται σε σωστό χρόνο. Ακόμη και όταν πας να κάνεις κάτι σωστό, πρέπει να σκέφτεσαι πάντα το χρόνο και τον τρόπο παρουσίασης και όλα αυτά τα πράγματα. Σε μια οξυμένη κατάσταση, δεν μπορείς να προτείνεις πολύ προκλητικές λύσεις. Για να φτάσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα. Ο καθηγητής Φορτσάκης, ο πρύτανης, παλεύει για το πανεπιστήμιο, έχει μια τόλμη και παίρνει αποφάσεις και αυτός και το συμβούλιο. Όμως, η πράξη έχει αποδείξει ότι όταν μιλάς με νέα παιδιά, θέλει μια προσέγγιση περισσότερο προσεκτική και διαλεκτική. Όταν εξαντληθεί αυτή η δυνατότητα, τότε περνάς στις άλλες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πιστεύω ότι ο άνθρωπος αγαπάει το πανεπιστήμιο και θέλει να το προφυλάξει, αλλά θέλει μία προσοχή. Οι νέοι άνθρωποι δεν αντιδρούν με τη λογική και έναν τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι ώριμοι. Θέλουν αντι-προσέγγιση. Εγώ έχω καθίσει και έχω μιλήσει με αναρχικούς, με ιδιαίτερες περιπτώσεις και άλλους τους έχω πείσει και άλλοι μου έχουν δείξει ότι δεν σκεπτόμουν σωστά σε κάποια πράγματα, αλλά πάντα έβγαινε μια εμπιστοσύνη που απέτρεπε πράγματα και αυτό για τα πανεπιστήμια είναι εκ των ων ουκ άνευ».