Την πρώτη επιθυμία του 16χρονου που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατική Θεραπεία του ΠΑΓΝΗ μετέφερε η μητέρα του αγοριού που την περασμένη Κυριακή τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε βουτιά στα Φαλάσαρνα Χανίων.

Η μητέρα του τραυματία, που είδε το παιδί της για πρώτη φορά μετά το ατύχημα μετά και από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, δήλωσε στην ΕΡΤ τα εξής: «Είδα το παιδί στην εντατική, αλλά δεν μπορεί να μου μιλήσει λόγω της τραχειοστομίας. Επικοινωνήσαμε με τα χείλια, είναι καλά, έχει υπομονή και περιμένει να βγει από την εντατική. Μας είπαν ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει και θα πάει σε θάλαμο.

Έχει μια δυσκολία, θέλει να βγάλει ορισμένα πράγματα, έχει πάρα πολύ υπομονή, δύναμη και απλά συνεχίζουμε.

Δεν μπήκα καν σε διαδικασία να τον ρωτήσω κάτι για τα πόδια του, του είπα ότι είμαι εδώ, ότι μένω κοντά, ότι μπαίνω λίγο γιατί είναι η ΜΕΘ και δεν μας αφήνουν, και οπότε μπορώ θα μπαίνω μέσα έστω και για λίγο. Τον είδα καλά και με αυτό χάρηκα, χάρηκε και ο Νικόλας που με είδε, το μόνο που μπορούσε να μου πει είναι ότι πεινάει, να του δώσω φαγητό. Του είπα να κάνει λίγο υπομονή».

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του 16χρονου, κατά το ertnews.gr, «το μεσημέρι μπήκε στην εντατική ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, του συστήθηκε και μου είπε ότι πέρασε καλό βράδυ. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, όμως μας είπαν πως έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας, η πορεία θα δείξει πως είναι τα δεδομένα για τον Νικόλα».

Χθες, έπειτα από άλλη επικοινωνία της μητέρας με τους γιατρούς του γιου της, η ίδια είχε πει: «Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στο μυελό έχουν επηρεαστεί κι άλλα όργανα (…). Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία».