Καταστράφηκε από αγνώστους το μνημείο του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στην Αθήνα, ενός αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί πριν από 12 χρόνια από πυρά της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής επιγραφής έγινε την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο κάποιοι φρόντισαν να καταστραφεί μετά από λίγα 24ωρα.

«Η βεβήλωση του μνημείου του Νεκτάριου Σάββα είναι πράξη ανίερη. Ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η βεβήλωση του μνημείου του Νεκτάριου Σάββα είναι πράξη ανίερη. Ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί.

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Sunday, June 20, 2021

Σημειώνεται πως με απόφαση που είχε λάβει πέρυσι τον Ιούνιο το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η οδός Πορφύρας στα Πατήσια, όπου έπεσε νεκρός ο αρχιφύλακας μετονομάστηκε την περασμένη Πέμπτη σε Νεκτάριου Σάββα.