Καταστράφηκε από αγνώστους το μνημείο του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στην Αθήνα, ενός αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί πριν από 12 χρόνια από πυρά της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής επιγραφής έγινε την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο κάποιοι φρόντισαν να καταστραφεί μετά από λίγα 24ωρα.

«Η βεβήλωση του μνημείου του Νεκτάριου Σάββα είναι πράξη ανίερη. Ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η βεβήλωση του μνημείου του Νεκτάριου Σάββα είναι πράξη ανίερη. Ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί.

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Sunday, June 20, 2021

Σημειώνεται πως με απόφαση που είχε λάβει πέρυσι τον Ιούνιο το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η οδός Πορφύρας στα Πατήσια, όπου έπεσε νεκρός ο αρχιφύλακας μετονομάστηκε την περασμένη Πέμπτη σε Νεκτάριου Σάββα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.