Κατανοητό και βατό χαρακτήρισε το θέμα της έκθεσης για τις δεξιότητες και τα εφόδια για το μέλλον η φιλόλογος στο Κοινωνικό Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, Σίσσυ Κωνσταντάρα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα κείμενα ως προς την προσέγγιση των ερωτημάτων έχουν ακριβώς τη ίδια δομή με τα περσινά.

Το ερώτημα στο ποίημα του Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» ήταν κάτι αναμενόμενο. Πιθανόν η περίληψη του κειμένου (Θέμα Α1) να δυσκολέψει τους υποψηφίους, εκτιμά η κ.Κωνσταντάρα.

Πανελλήνιες 2021: Ομαλά η πρώτη μέρα στην Κεντρική Μακεδονία

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί στα εξεταστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία της εξέτασης των μαθητών Γενικών Λυκείων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με το οποίο ξεκίνησαν οι φετινές πανελλαδικές.

Στην Κεντρική Μακεδονία, οι πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ διεξάγονται σε 154 εξεταστικά κέντρα, όπου συνολικά μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση διεκδικούν 14.418 υποψήφιοι, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Τα 94 από τα 154 εξεταστικά κέντρα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη όπου εξετάζονται 9.242 υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), στα οποία οι εξετάσεις ξεκινούν αύριο με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία έχουν συσταθεί 22 εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν 4.860 υποψήφιοι. Τα 13 από αυτά θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη και θα εξεταστούν 2.776 υποψήφιοι.

Οι μαθητές των ΓΕΛ προσήλθαν σήμερα στα εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί, φορώντας μάσκα και με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test).

Η εξέταση του μαθήματος συνολικά διαρκεί τρεις ώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.