Στον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ που όπως τόνισε πρέπει να είναι στόχος μας εστίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδείας στη Θεσσαλία.

«Στόχος μας είναι σιγά-σιγά, τώρα που η πανδημία ξεπερνιέται, να δώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στον στόχο που είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ, στηρίζοντας τις δομές τις Θεσσαλίας, εκσυγχρονίζοντάς τις και αναβαθμίζοντάς τις» σημείωσε.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει» είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο σημαντικά «όπλα» στη διάθεσή μας. «Το πρώτο είναι ο εμβολιασμός που εξελίσσεται ομαλά και γρήγορα και σύντομα θα έχουμε χτίσει το απαιτούμενο τοίχος ανοσίας», υπογράμμισε ο υπουργός όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «πρέπει να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας ότι πρέπει να εμβολιαστεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παράλληλα υποστήριξε ότι το δεύτερο όπλο είναι η τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας, «έτσι ώστε να ξεμπερδέψουμε γρηγορότερα από τη μάχη».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στη σύσταση και την προκήρυξη των θέσεων και στη δημιουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης αγγειακών παθήσεων.

«Θα ενισχύσουμε όλες τις δομές του νομού. Έχουμε το μεγάλο εργαλείο, το οποίο είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, που μας δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές, αλλά και να αναπτύξουμε υπηρεσίες ψηφιακής υγείας», τόνισε.

Σημειώνεται, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους γιατρούς του νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.