Η Procter & Gamble, η Εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως Ariel®, Pantene®, Fairy®, Gillette®, Always® και Pampers®, ανακοινώνει σήμερα τη συμμετοχή και στήριξήτηςστο Πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του Δήμου Αθηναίωνγια την ενίσχυση των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με στόχο τη φιλοξενία, σε κατάλληλα διαμερίσματα, οικογενειών ή ατόμων που είναι άστεγα ή διαβιούν σε ακατάλληλες και επισφαλείς συνθήκες. Η P&Gσυμμετέχει ενεργά σε αυτό το πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας την πλήρη και ριζική ανακατασκευή ενός ακινήτουπου ανήκει στο Δήμο στην περιοχή του Νέου Κόσμου,ώστε να γίνει κατάλληλο για τη υποδοχήοικογενειώνπου το έχουν ανάγκη.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» είναι ένα νέο, καινοτόμοπρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία και στήριξησεοικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες,μέσα από δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο σε διάστημα 6 -12 μηνών.

Η συμβολή της P&G στο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τη ριζική ανακατασκευήτου κτιρίου της συγκεκριμένης κοινωνικής κατοικίας, την περαιτέρωενίσχυση της διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν στο «Σπίτι Αισιοδοξίας», αλλά και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος Αθηναίων, αναλαμβάνει την επιλογή και στέγαση των οικογενειών στη νέα κοινωνική κατοικία καθώς και τη στήριξή τους μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως ψυχοκοινωνική στήριξη, επαγγελματική συμβουλευτική, καλλιέργεια/ανάπτυξη δεξιοτήτων και υποστήριξη της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της P&GHellas, κύριος HansDewaele αναφέρει σχετικά: «Το πρόβλημα της αστεγίας είναι ένα πρόβλημα σοβαρό και πολυδιάστατο και η αντιμετώπισή του απαιτεί την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων μας. Αισθανθήκαμε κι εμείς, ως κομμάτι αυτής της Κοινωνίας, την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τόσους άλλους φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Η απόφασή μας αυτή κάνει πράξη τοπικά την παγκόσμια στρατηγική μας για τη δημιουργία της αίσθησης που εξασφαλίζει ένα σπίτι. Άλλωστε, η έννοια του σπιτιού και της οικογένειας έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την P&G, καθώς κάθε προϊόν που δημιουργούμε έχει στο επίκεντρο τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας. Μας τιμά και μας συγκινεί η ευκαιρία που μας δίνεται να συνεργαστούμε με το Δήμο Αθηναίων και να υποστηρίξουμε αυτό το τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα. Η ευχή όλων μας είναι το σπίτι αυτό να χαρίσει σε κάποιες οικογένειες την απαραίτητη στέγη που χρειάζονται, αλλά κυρίως την δυνατότητα να αρχίσουν να ονειρεύονται ξανά».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος ΓιώργοςΚαμίνης, σημειώνει:«Η Αθήνα βρέθηκε στη δίνη μιας πρωτοφανούς κρίσης, συμπυκνώνοντας τα προβλήματα και τις σκληρές ανατροπές στη ζωή των συμπολιτών μας. Αντιμετώπισε και το μεγαλύτερο ποσοστό αστεγίας στη χώρα. Η δημοτική αρχή έκανε πολιτική της προτεραιότητα τη στήριξη όσων είχαν ανάγκη. Και συνεργάζεται με την Κοινωνία των Πολιτών, ιδιώτες, το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Το Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας είναι ένα από τα πιο καινοτόμα, κοινωνικά μας προγράμματά. Τώρα, χάρη στη συμμετοχή της P&G, έξι μήνες μετά την πρώτη κοινωνική κατοικία, θα λειτουργήσει και δεύτερη στο Νέο Κόσμο, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε και να στηρίξουμε κι άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Σταθήκαμε και θα είμαστε πάντα δίπλα στους δημότες και τα προβλήματά τους. Για την αντιμετώπιση της αστεγίας όπως και των άλλων επιτακτικών προβλημάτων καθημερινότητας, για μια αξιοπρεπή και καλύτερη τη ζωή, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις συνεργαζόμενοι με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.»

Λεζάντες φωτογραφιών:

1) Hans Dewaele, Γενικός Διευθυντής της P&G Hellas

2) Photo Kaminis Passari 1 & 2: Από αριστερά ο Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, με τη Δέσποινα Πάσσαρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη

Για την P&G
Σχετικά με την Procter & Gamble:
H P&G αγγίζει με τα προϊόντα της περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρία κατέχει ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας, μεταξύ των οποίων: Always®, AmbiPur®, Ariel®,Crest®, Duracell®, Fairy®, Gillette®, Head&Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®,Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Wella®, Mr. Proper, Viakal, Swiffer, Aussie. Η P&G επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pg.com για τα τελευταία νέα και περισσότερες πληροφορίες για την P&G και τα προϊόντα της.