Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ο πρόεδρος της μητρικής Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, τόνισε πως η συγκεκριμένη επένδυση στέλνει ισχυρό μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές της Ελλάδας.

Ο κ. Σούλτε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για την Fraport και για την Ελλάδα για διάφορους λόγους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτενή σχέδια, τα οποία παραδόθηκαν εγκαίρως και μάλιστα 3 μήνες νωρίτερα από τη συμφωνία. Αυτές οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα παρέχουν ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες με επίκεντρο του τουρίστες.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ισχυρή ανταγωνιστική θέση διεθνώς, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα εκατομμύρια ταξιδιωτών. Στις 11 Απριλίου του 2017 ξεκινήσαμε την πιο σημαντική παραχώρηση του ομίλου μας, με την ταυτόχρονη εργασία και στα 14 αεροδρόμια. Η παραχώρηση στη Fraport Greece, ήταν μία τεράστια επιτυχία. Μία σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παράδειγμα και για άλλους επενδυτές. Πραγματοποιήσαμε τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Δημιουργήσαμε εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Ευχαριστώ το ελληνικό κράτος τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Ευχαριστούμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Ήταν ένα τεράστιο βήμα για εμάς. Χτίσαμε μία ειλικρινή σχέση βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Όμιλο Κοπελούζου για τη σημαντική συμβολή του. Είναι ο βασικός μέτοχος και έχει υπάρξει συνεργάτης μας για πάρα πολλά χρόνια.

Αξιότιμε κε. πρωθυπουργέ εκ μέρους του ομίλου Fraport σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη συνεργασία σας για τα νέα αεροδρόμια και για αυτό που πέτυχε η Ελλάδα. Σας διαβεβαιώνω ότι στα επόμενα χρόνια θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο έργο μας, βοηθώντας τον ελληνικό τουριστικό τομέα να αναπτυχθεί. Είμαστε ο έμπιστος συνεργάτης σας στο μέλλον. Πρέπει να πω ότι πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, για τη φιλοξενία και τους ανθρώπους της».