Πέρασαν 75 μέρες από το μεσημέρι της 3ης Μαρτίου όταν η Ελασσόνα «χόρεψε» στα 6,3 Ρίχτερ, που προκάλεσαν πολλές ζημιές στα κτίρια και άλλαξαν τη ζωή των κατοίκων του Δαμασίου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο σεισμός από το μεσημέρι εκείνης της Τετάρτης έχει αλλάξει τα πάντα. Η καθημερινότητα των ανθρώπων μεταφέρθηκε στις σκηνές, εν συνεχεία σε τροχόσπιτα πριν καταλήξει στους οικίσκους. Τα μπάζα παραμένουν γύρω από πολλά σπίτια για να θυμίζουν σε όλους τη δύναμη της φύσης αναφέρει το larissanet.gr.

Πριν από τρεις εβδομάδες στο σημείο είχε βρεθεί και η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη η οποία έκανε δημόσια παρέμβαση και ερώτηση με επείγοντα χαρακτήρα. Όπως ανέφερε οι καταγγελίες των κατοίκων, αλλά και των φορέων της περιοχής, είναι σοβαρές και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη από το κεντρικό κράτος και παντελή αδιαφορία για την κατάστασή τους.

Αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου στις 18:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ των επερωτήσεων είναι και μια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα των πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Το Larissanet βρέθηκε χθες (17.05) στο Δαμάσι καταγράφοντας στιγμιότυπα από την περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο: