Η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε σήμερα για τη νέα χαλάρωση των μέτρων του lockdown και οι εισηγήσεις της βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία και θα ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις για όλα όσα θα ισχύουν από την Παρασκευή 14 Μαΐου μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε το τέλος της αποστολής των SMS στο 13033 και στο 13032 από τις 14 Μαΐου, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 00:30 αντί για τις 23:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, για τα ψώνια θα τελειώσουν τo click away και το click in shop. Όσο για τα γυμναστήρια, το άνοιγμά τους πηγαίνει για τις 31 Μαΐου με επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις σε νησιά και ηπειρωτική χώρα

Οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα θα πραγματοποιούνται ελεύθερα, αλλά με την σύσταση για τη διενέργεια self test, ωστόσο διαφορετική θα είναι η διαδικασία για τα νησιά.

Τα ταξίδια στα νησιά θα γίνονται μόνο μετά από βεβαίωση πλήρη εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό ή με ιστορικό νόσησης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις 18:00, στη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.