Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης απέδειξαν έμπρακτα πως ξέρουν τη σημασία της λέξης «προσφέρω». Αφού μάζεψαν 150.000 πλαστικά καπάκια νερού μπόρεσαν να αποκτήσουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσέφεραν στο Γηροκομείο Κοζάνης. Μια ολιγομελής αντιπροσωπεία τους μαζί με τον καθηγητή τους παρέδωσαν την Τρίτη (11/5) το αμαξίδιο στη διεύθυνση του ιδρύματος.

«Με αυτή μας την ενέργεια θέλαμε να συνδυάσαμε τη μείωση του πλαστικού με την ανακύκλωση και την κοινωνική προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Εύη Βεντούλη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, η οποία παρέδωσε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου το αμαξίδιο στη διεύθυνση του Γηροκομείου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γιδιώτης, μαθητής της Β’ Λυκείου, ανέφερε ότι «είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο αφήνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέσω μιας φιλικής δράσης προς το περιβάλλον». Σημείωσε ότι τα πλαστικά καπάκια συλλέγονται από κάθε σημείο της πόλης, από σπίτια και κυρίως από τους χώρους των καφέ και της εστίασης. Το 2014, οι μαθητές, θέλοντας να βοηθήσουν συμμαθητή τους με κινητική αναπηρία, συνέλεξαν και πάλι 150.000 πλαστικά καπάκια και προμηθεύτηκαν αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσέφεραν στον συμμαθητή τους για τις ανάγκες της καθημερινότητάς του.

Αρωγός στην εθελοντική δράση των μαθητών είναι ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής Κώστας Σκετόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «οι ειδικές συνθήκες που επικράτησαν στο σχολείο λόγω της πανδημίας επηρέασαν τις δράσεις μας», ωστόσο οι δράσεις ευαισθητοποίησης για την Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστούν. Τη «σκυτάλη» σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης αναλαμβάνει, για την επόμενη χρονιά, η νέα φουρνιά των μαθητών.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων