Τον εφιάλτη που έζησε εν ώρα εργασίας περιγράφει ο οδηγός λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε από πέντε νεαρούς το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ελληνικό.

Δύο 24ωρα μετά την άγρια επίθεση ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει στο Mega τα όσα έζησε, σημειώνοντας πως οι νεαροί από το πρώτο δευτερόλεπτο του ζητούσαν να τρέχει και να προσπερνάει στάσεις, επειδή όπως του έλεγαν βιάζονταν να πάνε στον προορισμό τους. Ο νάρθηκας στο χέρι και οι μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του αποτυπώνουν το μένος των δραστών.

«Βρίζανε σπίτια, οικογένειες, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Είχαμε συνέχεια αψιμαχίες γιατι αποβίβαζα κόσμο» αναφέρει ο οδηγός.

Μόλις το λεωφορείο έφτασε στην στάση του Ελληνικού, η παρέα των νεαρών κατέβηκε και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης του οδηγού. Οι δράστες ηλικίας από 17 έως 23 ετών, σύμφωνα με τον ίδιο, αρχίζουν τα χτυπήματα και οι υπόλοιποι επιβάτες είναι ανήμποροι να τον βοηθήσουν.

«Εγκλωβίστηκα στη θέση του καθίσματος, με χτυπήσανε. Δεν είχα τηλέφωνο να ειδοποιήσω κανέναν» λέει ο οδηγός.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις, με περισσότερους τραυματισμούς, ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες για να κατέβει ο κόσμος.

Οι δράστες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, φεύγοντας άρπαξαν και το τσαντάκι του 56χρονου οδηγού, που περιείχε προσωπικά του έγγραφα, το κινητό του τηλέφωνο και άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στον σταθμό του μετρό.

Κάμερα ασφαλείας λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης, καταγράφει μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να σπεύδουν λίγα λεπτά μετά τη ληστεία.

Έτοιμος να αναγνωρίσει τους δράστες

Οι δράστες χάθηκαν στα στενά της περιοχής και παρά τις έρευνες που ακολούθησαν κατάφεραν να διαφύγουν. Ο άτυχος οδηγός ευελπιστεί οι δράστες να εντοπιστούν σύντομα ώστε να μην βρεθούν σε ανάλογη θέση με εκείνον άλλοι συνάδελφοί του.

Όπως λέει έχει συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους και αν του δοθεί η ευκαιρία, είναι έτοιμος να τους αναγνωρίσει. «Τους θυμάμαι καλά, ήρθαμε πολύ κοντά».

«Δεν έχω καμία κακία στα παιδιά για ό,τι κάνανε, ας σκεφτούν οι δικοί τους τι ανθρώπους θα βγάλουν στην κοινωνία», σημειώνει ο οδηγός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.