Παράδοση καφέ ακόμα και μέσα στα χωράφια καλούνται να κάνουν οι διανομείς της Λάρισας, ειδικά τώρα που οι εργασίες είναι στα φόρτε τους και οι αγρότες δεν προλαβαίνουν να φύγουν από τα χωράφια τους.

Την ώρα λοιπόν που είναι στο τρακτέρ ή περιμένοντας να βγει η ράμπα, δηλαδή να τελειώσει το πότισμα, λαχταρούν έναν καφέ και καλούν να τους τον στείλουν.

Συμβαίνουν όμως και μπερδέματα όπως εξηγούν εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής και μεταδίδει το larissanet.gr. Δίνουν συνήθως ως σημάδι μια πομόνα (είδος αντλίας κυρίως για άρδευση), την οποία ο εκάστοτε διανομέας δυσκολεύεται να βρει στον ατελείωτο κάμπο της Λάρισας.

Όταν η ώρα περνάει και οι διανομείς μπερδευτούν για τα καλά τότε οι αγρότες που γνωρίζουν τα μέρη σαν την παλάμη του χεριού τους, αναλαμβάνουν την καθοδήγησή τους, με τον εξής τρόπο: «πες μου τι βλέπεις γύρω σου να σου πω, πως θα έρθεις». Με αυτό το ιδιαίτερο… GPS λοιπόν οι διανομείς βρίσκουν τον προορισμό και οι αγρότες την ηρεμία τους, αφού παραλαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ.