Διόδια με το χιλιόμετρο στην Εγνατία

Η χρέωση θα γίνεται όταν το όχημα βγαίνει από τον αυτοκινητόδρομο


ΕΛΛΑΔΑ
10:38
29/09/2014
Διόδια με το χιλιόμετρο στην Εγνατία
1
loading

Αναλογικά διόδια θα εφαρμοστούν άμεσα στην Εγνατία. Αυτό σημαίνει ότι τα τέλη που καταβάλλονται από τους οδηγούς στους σταθμούς διοδίων θα είναι ανάλογα με την απόσταση που διανύουν στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, με το οποίο οι χρήστες του αυτοκινήτοδρομου δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν πυκνές στάσεις για πληρωμές διοδίων, ανά 50-60 χλμ και κυρίως δεν θα υπάρχει αναντίστοιχη χρέωση για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Με το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα η χρέωση θα γίνεται όταν το όχημα εξέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο, που σημαίνει ότι σε κάθε έξοδο της Εγνατίας θα υπάρχουν τέτοια συστήματα.

Σήμερα επί της Εγνατίας λειτουργούν έξι σταθμοί διοδίων στην Τύρια, στο Μαλακάσι, στον Πολυμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας και στον Ίασμο Κομοτηνής. Το τέλος διέλευσης για τα δίκυκλα είναι 1,70 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2.40 ευρώ, για τα φορτηγά 6 ευρώ και για τα βαρέα οχήματα 8,40 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Αύγουστο του 2012 έχουν μεταβιβαστεί τα δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παραχώρησης σε ιδιώτες επενδυτές για περίοδο μέχρι και 40 χρόνια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gesta

    Γιατί λέγεται ΤΑΙΠΕΔ και όχι ΤΑ.ΞΕ.ΔΗ.Π. ;;;;; ΤΑμείο ΞΕπουλήματος ΔΗμόσιας Περιουσίας είναι το σωστό.
    Καλό νέο πάντως η χρέωση ανά χιλιόμετρο. Ας γενικευτεί για να πάψουν οι άδικες χρεώσεις στους αυτοκινητόδρομους. Μένει να δούμε το ύψος της χιλιομετρικής χρέωσης, αν και σ\' αυτό το σημείο δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει