Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται, με τις ηλικίες 30-39 και 40-44 να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι εμβολιασμοί παρουσιάζουν αύξηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr τη Μεγάλη Δευτέρα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη 61.859, τη Μεγάλη Τετάρτη υπολογίζεται πως ξεπεράσαμε τους 62.968 εμβολιασμούς, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 66.210 εμβολιασμοί.

Μάλιστα, αρκετοί νέοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περίπου 200.000 ραντεβού.

Έρχονται οι 45-49

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 45-49, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τα τρία εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας ως την έναρξη εμβολιασμού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου.

Περιμένοντας τους άνω των 18

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους υπόλοιπους ενήλικες επιθυμούν να εμβολιαστούν.

«Πρέπει πολύ σύντομα να δοθεί η δυνατότητα -όπως και θα δοθεί- οι άνω των 18 να εμβολιαστούν», επεσήμανε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Ερωτηθείσα αν μπορεί μέσα στον Μάιο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των 20άρηδων, η κ. Ράπτη απάντησε: «Ο προγραμματισμός των ραντεβού ναι, ευελπιστούμε και να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί μέσα στον Μάιο».

Για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών μίλησε τις προηγούμενες ημέρες και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα

Συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν από τις 5 Μαΐου στη χώρα, προκειμένου όσοι θέλουν να εμβολιαστούν να βρίσκουν ευκολότερα ραντεβού.

Στόχος που έχει τεθεί κατά την επιχείρηση «Ελευθερία» είναι να γίνονται 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως.

Εμβολιασμοί και στο σπίτι

Αναλυτικά στοιχεία για τους συμπολίτες μας, ηλικίας 30 έως 45 ετών, που έχουν ήδη εγγραφεί στις πλατφόρμες εμβολιασμού ή και έχουν ήδη εμβολιαστεί, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ραδιοφωνική συχνότητα του «Σκάι 100,3». Ενώ έκανε γνωστό ότι από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει με μονοδοσικό σκεύασμα ο εμβολιασμός ανθρώπων που δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Υπογραμμίζοντας εισαγωγικώς την «πολύ μεγάλη ανταπόκριση» στην κατηγορία 30-45 ετών, ο υπουργός Επικρατείας δημοσιοποίησε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση μέχρι νωρίς το μεσημέρι: σύμφωνα με αυτά, «στην κατηγορία 30-39 από την Τρίτη έχουμε σχεδόν 120.000 οι οποίοι έχουν εγγραφεί και 12.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. Στην πλατφόρμα 40-44, 43.710 έχουν κλείσει ραντεβού από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί -και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό- περισσότεροι από 500».

Ταυτοχρόνως, όμως, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο «μεγάλο μας πρόβλημα», όπως είπε, που δεν είναι άλλο από τους ανεμβολίαστους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Αναφορικά δε, με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, «επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.